úterý 9. listopadu 2010

Nové vedení města zvoleno!

Ouřecký blog jako první na světě přináší zprávu o ustanovujícím zasedání zastupitelstva města Dobrovice! Jsme rychlejší než ČTK, CNN nebo Reuters :-)

Dnes (úterý 9. listopadu 2010 od 17:00) bylo zvoleno nové vedení města pro příští čtyřleté volební období. Vední města se ujímá koalice TOP09 - ODS - Šance pro Dobrovici - Dobrůvka.

Starostkou (uvolněnou pro výkon funkce) byla zvolena RNDr. Jana Bímová (TOP09).

Místostarostou (neuvolněným) byl zvolen Mgr. Jan Honců (ODS).

Dalšími členy rady města (celkem pětičlenné) byli zvoleni František Havelka (Dobrůvka), Martin Verner (ODS) a MUDr. Monika Rezková (Šance pro Dobrovici).

V opozici přes volební vítězství skončila ČSSD, která obsadila pouze místo předsedy finančního výboru (Ing. Radim Kočí). Opozice získala i místo předsedy kontrolního výboru v osobě JUDr. Miroslava Borovce (KSČM).

Dalšími zastupiteli jsou Olga Dočekalová, Mgr. Josef Hrobník, Mgr. Tomáš Sedláček, Mgr. Miroslava Kalábová, Ing. Oldřich Reinberg (všichni ČSSD), Tomáš Líman (Dobrůvka), JUDr. Antonín Sýkora PhDr. PhD. (TOP09) a Ing. Josef Volf (TOP09)

Zasedání sledovalo nebývalé množství občanů, takže zasedací místnost byla přeplněná. Takže uvidíme, jak se noví konšelé předvedou. Už chystáme seznam požadovaných investic v Úhercích, se kterými jsme neuspěli u minulého vedení.