neděle 17. října 2010

Volby 2010 - jak to dopadlo II.

Že by nakonec bylo všechno jinak, než jsem psal včera?

Malá nápověda:
2+2+2+2=8
6+1=7
8>7 !

neboli: když se spojí všechny strany, které kandidovaly ve volbách jako protiváha dosavadního vedení radnice (=ČSSD), budou mít v zastupitelstvu většinu.

Uvidíme, co noví konšelé dohodnou...

sobota 16. října 2010

Volby 2010 - jak to dopadlo?

Hlasy jsou sečteny, je jasné, kdo bude řídit město v příštích čtyřech letech. Tady jsou moje první dojmy:

- Zastupitelstvo bude na rozdíl od minulých let hodně "barevné", protože byli zvoleni kandidáti šesti (!) stran a sdružení. Ukázalo se, že uskupení nadšených a aktivních lidí mají u voličů šanci.

- Pravděpodobně se příliš nezmění směr vedení, protože ČSSD získala silnou pozici (6 zastupitelů)

- Starostou se s největší pravděpodobností stane Mgr. Sedláček. Město bude v dobrých rukách a Úherce mají v jeho osobě svého zastánce.

- Nejasné je zatím složení pětičlenné rady - vypadá to, že bude šest zájemců :-) Povolební vyjednávání bude zajímavé...

- Volbní účast cca 61% - mohlo by to být lepší...

Co se týká konkrétně Ouřec:

- Bohužel ani jeden z místních kandidátů nebyl zvolen, naopak Jarda Bureš ze zastupitelstva vypadnul

- Pokud porovnáme výsledky v Úhercích (volební okrsek 9) s ostatními, je jasné, že u nás nepanuje s dosavadním vedením radnice velká spokojenost

- Volební účast 63 % je lehce nadprůměrná, ale kdyby přišlo více voličů, dokázali bychom víc.

- I když jsem snad svojí troškou do mlýna přispěl k vítězství naší kandidátky (ODS) v Úhercích, celkový výsledek byl tak špatný, že ODS získala pouze dva mandáty. Hlasy nejvíce odčerpaly "konkurenční" pravicové strany (TOP09) a sdružení (Dobrůvka).

- Perličkou je, že jak Roman, tak Jarda a já jsme prvními náhradníky ve svých kandidátkách, Kožich druhý náhradník :-) Prostě to bylo o fous...

Moc děkuji za vaši podporu, která byla opravdu neuvěřitelná. Když jsem si ta čísla přečetl, chvilku jsem viděl rozmazaně... Kdysi jsem tu psal, že svoji účast ve volbách beru jako referendum o svojí práci. Snad se tedy nemusím stydět a výsledek beru jako velké povzbuzení do budoucna. Ono pořád řešit opravy , dohadovat se s městem, technickým střediskem, různými stěžovateli je někdy opravdu ubíjející. MILÍ OUŘEČÁCI, DĚKUJI!

A co bude dál? Končí i funkční období nažeho osadního výboru. Brzy vás oslovíme anketou týkající se spokojenosti s jeho činností a jeho budoucího složení. Prostě - psi štěkají, a karavana táhne dál...

Výsledky voleb zde a zde